



יש מקום לשינוי

במציאות הנוכחית מבנים רבים עומדים ללא שימוש מחד, ופרויקטים חברתיים מחפשים מקומות לפעול ולצמוח בהם מאידך - המרחב החברתי פועל להפוך את הפוטנציאל הזה למציאות חדשה.
לשם כך, יצרנו מודל ייחודי - אנו מקבלים בתרומה מבני נדל״ן לשימוש זמני של 3 עד 7 שנים, והופכים אותם לבית ליוזמות חברתיות, ומרחב המארח הציבור הרחב וחושף אותו לנושאים חברתיים שונים.

בית
ליוזמות
חברתיות

בית
לעשייה
חברתית

בית
לקהילה
המקומית
אנחנו הופכים מבנים נטושים לפרוייקטים חברתיים, במטרה לקדם את העשייה החברתית בישראל.
הפעילות שלנו
מרחבים
כיכר אתרים
מגדר ואחריות חברתית
באחד משטחי הנדל"ן היקרים בארץ, במרכז תל אביב, התחולל מהפך חברתי אמיתי. מועדון החשפנות הידוע לשמצה, "הפוסיקט", הפך למרכז חינוכי בשם "המרחב החברתי", שמארח אלפי אנשים בכל חודש ומקדם את המאבק לשוויון מגדרי ולאחריות חברתית.
בגלגולו הקודם כמועדון החשפנות "פוסיקט", היה המקום לסמל המאבק בזנות, בניצול ובהחפצת נשים.
עם רכישת המבנה על ידי חברת JTLV בקיץ 2019, החליטו בעליה שלא לאפשר את המשך קיומו של המועדון. במקום זאת הם החליטו לתרום את המבנה לעמותה שלנו, עד לפיתוחו העתידי של המתחם כולו.
אלנבי 43
הבית לקהילות ולתרבויות
המבנה שעומד בכתובת אלנבי 43 ,שוכן בליבה הפועם של מרכז תל אביב משנת 1931 .במקום פעל בנק ישראל במשך שנים רבות, ובהמשך שימש כסניף מרכזי של בנק לאומי עד לרכישתו על ידי חברת אלעד ישראל מגורים החדשה בשנת 2020.
החברה בישראל בכלל ובתל-אביב בפרט מורכבת ממגוון רחב של מקורות ותרבויות שונות – ״כור ההיתוך
הישראלי״ כפי שאנו אוהבים לכנותו. לאורך השנים הוא איפשר לנו ליצור תרבות, מוזיקה ואומנות ייחודים ואיכותיים מאין כמוהם. תפקידנו הוא להעצים את היכולת הזו, וליצור קהילה אחת גדולה ומכילה.
בית אליאנס
בית למעמד היצירתי בירושלים
מבנה בית הספר אליאנס לשעבר עמד נטוש במשך שנים רבות, אך לא תמיד המצב היה כזה. הוא שימש בעברו כמשכן למאה משפחות פליטים מימין משה במלחמת העצמאות, כאכסניה זמנית לבתי ספר שונים כמו גימנסיה כרמיה (כיום בית הספר רנה קסין), בית הספר הניסויי ועוד. לאחר שנרכש על ידי חברת JTLV ,הוא נתרם על ידם לעמותת רוח חדשה.
המבנה מנוהל כיום על ידי המרחב החברתי ומשמש כחממה להיווצרותה של קהילה יוזמת, יצירתית ומקצועית בירושלים. הבית משכן חמישה עשר קולקטיבים של אמנים שפועלים מתוך חללי עבודה
משותפים, וכן פינות עבודה זמניות ליוצרים וכותבים, גלריות, תוכנית רזידנסי, הופעות חיות, מסיבות ואירועים נוספים.
שערי צדק
בית למעמד היצירתי בירושלים
המבנה ההיסטורי של שערי צדק ברחוב יפו בירושלים, נבנה בשנת 1902 כבית חולים לתושבים החדשים מחוץ לחומות העיר. הוא הצליח להמשיך בפעילותו גם במהלך שתי מלחמות העולם, ובנוסף במהלך המצור על העיר במלחמת העצמאות. בשנות השמונים בית החולים עבר למשכנו החדש, והמבנה נרכש
לצורך הקמת מלון יוקרה.
המרחב החברתי הפך את המבנה לבית למגזר היוצר בירושלים. אמנים ויוצרים צעירים מתחומים שונים פועלים במתחם ותורמים להפיכתה של ירושלים למגוונת וחיה.
רמת גן
מרכז ההכשרות
הקמתו של המרחב החברתי רמת-גן הוא סיפור מרתק, על בעלת נכס פרטית שאימצה את הטרנד החברתי הרבה לפני חברות הנדל״ן הגדולות, ובכך איפשרה לנו להאמין ולממש בפועל את החזון.
במקום להשכיר את הנכס שבבעלותה היא תרמה אותו לפעילות המרחב החברתי, ואנחנו הפכנו את המקום למרכז שמאפשר צמצום פערים חברתיים בין אוכלוסיות שונות בחברה הישראלית.
המרחב משמש כמרכז הכשרות לאוכלוסיות בסיכון, וכחלל עבודה משותף לעמותות וארגונים שונים.
המרחב החברתי רמת-גן שוכן בלב מתחם הבורסה, ומסייע בגישור על פערים סוציו-אקונומיים על-ידי
הכשרות מקצועיות לאוכלוסיות מגוונות.
יפו העתיקה
שיח בין מגזרי
המרחב החברתי יפו העתיקה שוכן בלב הסמטאות היפואיות, בשכונת האומנים. הוא נתרם על-ידי החברה לפיתוח יפו במטרה להוסיף היבט של פעילות חברתית לפעילות האומנותית הקיימת בשכונה.
המרחב הינו פרויקט חברתי, תיירותי ותרבותי, שמטרתו העלאת מודעות לנושא הלכידות החברתית בישראל. המרחב מחזק יוזמות חברתיות קיימות, תוך קידום שיח בין-מגזרי ובין-שבטי.
באמצע יפו העתיקה, בית כל השבטים, בנינו מרחב המאפשר מעבר מתודעת "או-או" לתודעת "גם-וגם".
חוות אנטיגון
חלוציות ונוער בסיכון
חוות אנטיגון הוקמה ב1910 ,במטרה לספק מקומות עבודה לחלוצים היהודים – שלא יכלו בתחילה להתחרות בעובדים הערבים המקומיים והמיומנים. במרוצת השנים גדלה העיר פתח תקווה מסביב לחווה, ורק מגדל המים המפורסם והדקלים הגדולים שלה שרדו.
כיום, במיזם משותף עם אוניברסיטת אריאל, המרחב החברתי מפעיל במקום סדנאות נגרות, חקלאות והכשרות מקצועיות לנוער בסיכון.
הנגב 8
צעירים, נוער ותרבות
המרחב החברתי הנגב 8 נמצא באיזור התחנה המרכזית הישנה בתל אביב, במרחק דקה הליכה משדרות רוטשילד המפורסמות. כיום זהו אחד האזורים הידועים לשמצה בתל אביב, אולם בעשור הקרוב עתיד השטח לשנות את פניו באופן דרמטי, בעקבות בנייה ושיפוצים נרחבים שנערכים בו.
בימים אלו מוקמת קריית אומנות ומרכז לפעילות של עמותות הפועלות עם נוער וילדים בסיכון.
כיכר ציון
ארגונים לשינוי חברתי
המבנה בכיכר ציון הינו מבנה משרדים המשמש עמותות שונות
מלון הנשיא ירושלים
בית למעמד היצירתי בירושלים
המרחב החברתי מלון הנשיא יהווה מרכז תרבותי שוקק, בית לאוכולוסיה יצרנית ויוצרת בירושלים, ומרכז לפעילות חברתית וקהילתית
נווה שאנן
בקרוב
בקרוב
עדכונים
מבקרים מספרים

״אני חייבת להגיד שהחניכים וגם אנחנו הצוות מאוד נסערים (במובן החיובי) מהחוויה במקום, הסיור מדויק להפליא ונוגע בדיוק בנקודות החשובות ומצליח להעביר את המסר בצורה יוצאת דופן, לא חשבתי שזה יהיה ככה עוצמתי וייגע בי בצורה כזו וגם בחניכים! תודה תודה תודה… העבודה הכל כך חשובה שאתן עושות. שמעתי את החניכים בטלפונים למשפחות ולחברים שלהם מספרים אח״כ על החוויה…״
אורית
מנהלת מכינת ארז ירושלים

״זה אתר ייחודי בארץ, ואולי בעולם כולו, שניתן לחוות בו הן את הפצע החברתי והן ואת התיקון – בעת ובעונה אחת ובאותו המקום״
עמוס חרמון
מנכ״ל החוויה הישראלית

״אני ממליצה לכם במקום הרצאה של דיאטנית או איזו שיחת העצמה – להגיע לבקר בסיור האודיו במרחב החברתי. זו חוויה אחרת עם הרבה משמעות״
ענבל אורפז
כתבת הייטק ״דה מרקר״

״בזכותכם נגענו בנושאים אחרים, נסתרים מן העין, והבנו את האחריות שלנו לצאת ולשנות״
חמדת
מחלקת החדשנות של פולקסווגן
תורמים
פעילות המרחב החברתי מתאפשרת בזכות שותפויות עמוקות ורחבות היקף, שמתקיימות בכמה ערוצים מקבילים, כגון תרומות לפעילויות ייעודיות והלוואות אימפקט לטובת שיפוץ והקמת המבנים.
במרוצת השנים, יצרנו שותפויות עוגן עם מספר ארגונים משמעותיים בשדה החברתי, המאפשרים את המשך הפיתוח הן של המבנים והן של הפעילויות המתקיימות בתוכם





